Distributieriem

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Een distributieriem slijt en moet op tijd vervangen worden. Vervangt u niet op tijd en breekt de distributieriem, dan kan grote, kostbare, schade ontstaan.

 

Wat de distributieriem doet?

Driem2_0.png

 

 

Wat is een distributieriem?

De distributieriem zit in het hart van de motor en zorgt voor de aandrijving. De distributieriem is een getande riem die zorgt dat de ‘krukas’ de ‘nokkenas’ aandrijft.

 

Waarom moet een distributieriem vervangen worden?

De distributieriem van een auto slijt en gaat na een vastgesteld aantal kilometers/draaiuren snel in kwaliteit achteruit en kan dan ongemerkt breken of scheuren. Het is dus een onderdeel dat preventief wordt vervangen bij een bepaalde kilometerstand, bijvoorbeeld bij 120.000 of 150.000 km. Wanneer het precies moet gebeuren, staat in het instructieboekje of het onderhoudsschema van de auto. Vaak wordt de distributieriem per set (distributieriem, spanrollen en omkeerrollen) vervangen omdat dit kostenefficiënter is. Veelal wordt tegelijkertijd ook de waterpomp (koelvloeistofpomp) en de koelvloeistof vervangen om dubbele reparatiekosten te voorkomen.

 

Wat kost het?

Een distributieriem is ’n precisieonderdeel. Het moet vaak 100.000 km of meer mee kunnen gaan. Dan is het verstanding om geen risico te nemen door een goedkoop onderdeel van een onbekend merk laten monteren. Bij het breken of doorslippen van de riem zal dat risico beduidend hoger zijn. Dezelfde kwaliteit als de fabrikant SKF distributieriem. Daarom gebruiken wij goedgekeurde sets van SKF: toeleverancier van nagenoeg alle grote automerken. SKF distributieriemen voldoen aan de zwaarste eisen en erg gaan lang mee.

 

AutoCrew Mocking Odijk heeft de kennis en het juiste speciale gereedschap om uw distributieriem op de juiste manier te vervangen.

 

Wanneer vervangen?

Wanneer en bij welke kilometerstand de distributieriem is vervangen wordt op een sticker onder de motorkap gezet. Is de distributieriem nog nooit vervangen? Dan is in de onderhoudsvoorschriften te achterhalen wanneer dit moet gebeuren. Weet u het niet? U kunt ook bellen voor een afspraak of langsrijden voor een offerte.

 

 

Onze partners: